Het Beste Eten Uit Rotterdam

Het Beste Eten Uit Rotterdam

Rotterdam does some seriously beautiful things with carbs.

Rotterdam, ema news

Rotterdam maakt mooie dingen met koolhydraten. Hier een lijstje met de meest populaire gerechten uit de stad:

Broodje Haring: Nederlandser dan een Broodje Haring kan het echt niet. Een intimiderende maar toch heerlijk broodje van rauwe haring met en versnipperde rauwe uitjes. Kapsalon: Een Kapsalon, een gerecht wat je eigenlijk na een avondje stappen moet eten. Een bedje van friet met shoarma er over heen, gesmolten kaas, sla en knoflook en sambal als topping. De Kapsalon is tevens door een kapper (shocking) uit Rotterdam uitgevonden!
 
Bitterballen: Bitterballen zijn onmisbaar tijdens een avondje borrelen. De kleine gefrituurde balletjes (eigenlijk zijn het ronde kroketten) worden meestal in combinatie met mosterd gegeten en met bier gedronken. .

Stroopwafels: Neem een dun, knapperig wafeltje, snij het doormidden en lijm de uiteindes samen met stroop: het recept voor een heerlijke Nederlandse stroopwafel.

Poffertjes: Als je echt een feestje wil bouwen dan kunnen poffertjes echt niet ontbreken. De kleine pannenkoekjes die gecombineerd worden met poedersuiker zijn nog schattiger dan Selena Gomez haar wangen. Je kan deze cuties vers bij de eetkramen vinden op de straten van Rotterdam.

Patatje Oorlog : Dit gerecht ziet er eigenlijk een beetje uit als een rommelig conflict, en vandaar de naam Oorlog. Ze worden in een puntzak geserveerd met frietjes, satesaus, mayonnaise en uitjes. Hangover cure much?

Stamppot: Nederlanders zijn net zo erg in de ban van aardappelpuree als Drake van Rihanna is.  potato-centric Naast de bekende aardappelpuree wordt het met ook zurenkool, wortels en kool geserveerd.

  Hongerig naar meer food content? Check deze clip met the Brothers Green samen met niemand minder dan food vlogger Rens!