Rotterdam. Make It Happen.

Rotterdam. Make It Happen.

Rotterdam

Futuristische architectuur, een bruisend nachtleven en lokale initiatieven. Rotterdam is een stad vol mogelijkheden, waar elk van de 170 nationaliteiten die er wonen hun dromen kunnen waarmaken. Of het nu is door een trefbaltoernooi te houden boven op een parkeergarage, een Duitse 'Biergarten' te bouwen naast het spoor, of een evenement voor hedendaagse kunst te organiseren in een oude tabaksfabriek, het gebeurt allemaal in Rotterdam.

Mensen in Rotterdam Make It Happen, en daar zijn we trots op. Daarom willen wij je bekendmaken met onze prachtige stad aan de Maas. De skyline is uniek vergeleken met andere steden in Nederland, en we zijn nooit klaar met bouwen. We hebben woningen die bestaan uit gekantelde kubussen en een markthal in de vorm van een fruitmand die ondersteboven hangt (echt waar!).

Maar dat is niet het enige waar we trots op zijn. Overal in de stad zal je straatkunst tegenkomen en als je in Rotterdam gaat winkelen, zal je door de lokale handelswaar gaan twijfelen aan hoe cool de grote merken zijn. Als je ergens iets gaat drinken, is het voor je weet 2 uur 's nachts en sta je lekker te dansen in een van de vele kroegen of clubs. En hadden we het al gehad over de vele festivals waar je in de zomer heen kunt in Rotterdam? Of je nu houdt van foodtrucks, zomercarnaval of EDM, Rotterdam heeft het allemaal.

MTV heeft besloten de EMA dit jaar in Rotterdam te houden en daar zijn we trots op! Ons DNA komt perfect overeen: edgy, jong, urban, anders en gewaagd! De reisgoeroes van Lonely Planet noemen Rotterdam "een van Europa's meest stimulerende steden". Daar zijn wij het natuurlijk volkomen mee eens. Maar waarom neem je zelf niet eens een kijkje?